На Херсонщині виявили плантацію конопель вартістю 300 млн грн (БОНУС – відеокліп)

На території Чаплинської територіальної громади (Херсонська область) виявили гектар посівів коноплі під зрошенням – на суму 300 млн грн. Про це повідомила пресслужба управління Національної поліції Херсонської області: «У минулі вихідні оперативники викрили групу осіб, причетних до вирощування конопель у великій кількості. Всього правоохоронці вилучили з наркоплантації 34 700 кущів нарковмісних рослин».

Ось такі вони, Narcos по-херсонськи

Як повідомив заступник начальника обласного главку поліції Микола Цап, наркоплантацію облаштували на території зруйнованої птахофабрики поблизу с. Преображенка. Рослини – гібридні коноплі з підвищеним вмістом канабіноїдів – були висіяні за допомогою спеціальної сільськогосподарської техніки. Уздовж рядків з коноплею було прокладено крапельне зрошення, також рослини ретельно оброблялися проти бур'янів. А щоб на ділянку не потрапили сторонні, зловмисники неподалік від посіву встановили сторожову вежу, з якої черговий, озброєний мисливською рушницею, цілодобово здійснював спостереження.

В ході першочергових слідчих дій поліцейські затримали чотирьох громадян у віці від 26 до 57 років, які підозрюються в причетності до незаконного вирощування нарковмісних рослин. Встановлюються власник земельної ділянки, організатор злочинної групи та шляхи реалізації наркосировини. Нагадаємо, що Верховна Рада не підтримала законопроєкт №5596, який легалізував виробництво канабісу та медичних препаратів з нього в Україні. Документ відправили на доопрацювання.

кримінал наркотики

Знак гривні
Знак гривні