Pfizer в Україні зроблять загальнодоступним

Вакцину проти COVID-19 Pfizer тепер використовуватимуть у центрах масової вакцинації. Вона буде доступна для всіх охочих, але з пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я, передає УП.Життя.

"Україна очікує отримати близько 1 млн доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech від COVID-19 до кінця липня, тому цю вакцину зробили доступною для широкого загалу", – розповіли у МОЗ. 

Також в Україні у пунктах щеплень використовують вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech.

Ті, хто отримав перше щеплення CoronaVac у цих центрах, зможуть щепитися другою дозою в тих же центрах або в пунктах щеплень.

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін нагадав, що за даними останніх досліджень, вакцина CoronaVac продемонструвала ефективність у 83,5% у запобіганні симптоматичних захворювань на COVID-19 та практично 100%-ефективність у запобіганні госпіталізації та смерті. 

У пунктах щеплень також триває вакцинація другою дозою вакцини AstraZeneca тих, хто отримав першу дозу цієї вакцини будь-якого виробника (Covishield, AstraZeneca-SKBio), додали у МОЗ.

"У понад 200 центрах масової вакцинації, які відкрилися в усіх областях України, щеплюють усіх охочих.

Пріоритет у них надається літнім людям, групам ризику, відповідно до Дорожньої карти та людям із супутніми захворюваннями", – нагадують у МОЗ.

Перелік усіх пунктів щеплення та центрів масової вакцинації можна переглянути на офіційному сайті кампанії вакцинації проти COVID-19.

"Усі вакцини, які використовує Україна, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я, є безпечними та захищають від важкого перебігу, ускладнень та смерті від COVID-19.

Тож не зволікайте, допоможіть своїм літнім родичам та знайомим записатися до зручних для них пунктів щеплень та за можливості робіть щеплення самі, поки до нас не дісталася хвиля захворювань на новий небезпечніший штам коронавірусу "Дельта", – додав Кузін.

вакцини україна вакцинація

Знак гривні
Знак гривні