Член інтернет-асоціації заявляє, що РНБО хоче створити реєстр заборонених сайтів

Він охрестив такий реєстр "Укркомнаглядом" за аналогією з російським "Роскомнадзором":

Рада нацбезпеки та оборони на нараді 8 липня нібито прийняла остаточне рішення про створення реєстру заборонених сайтів.

Про це повідомив у Facebook член Інтернет-асоціації України та член робочої групи з питань технічної реалізації реєстру Максим Тульєв.

"Сьогодні на РНБО було прийнято остаточне рішення про створення реєстру заборонених сайтів – того самого "Укркомнагляду", яким ми одне одного лякали жартома і який ще рік тому здавався просто абсолютно неможливим в Україні.

Створено робочу групу з питань технічної реалізації реєстру. Я в ній. Спробую якось зупинити це безумство, та шансів відверто мало", – написав він.

У коментарі "НВ.Бізнес" Тульєв сказав, що робоча група почне повноцінну роботу з понеділка.

За його словами, політичне рішення про створення реєстру вже прийнято.

"В українському законодавстві не прописано, крім рішення суду по дитячій порнографії, не прописано, як саме має відбуватися це блокування. Наше оскарження в ЄСПЛ зараз будується на тому, що в Україні немає процедури й немає законної підстави щось заблокувати", – пояснив він.

При цьому Тульєв додав, що "за цей час можуть поміняти закони".

За його словами, в РНБО хочуть розробити технічні вимоги до блокування, які описуватимуть, як саме оператори мають здійснювати блокування сайтів.

Сегодня на РНБО было принято окончательное решение о создании реестра запрещённых сайтов - того самого "Укркомнадзора",...

Posted by Max Tulyev on Thursday, July 8, 2021

Економічна правда

україна цензура рнбо інтернет

Знак гривні
Знак гривні