Офіс президента протягує на посаду директора «Мистецького арсеналу» ексміністра Кулиняка, який сьогодні хвалить режим Януковича

Фаворит Офісу президента на посаду директора «Мистецького арсеналу» Михайло Кулиняк публічно хвалить режим експрезидента-втікача Януковича.

Про це пише колишній гендиректор Довженко Центру Іван Козленко:

«...те, що ОП поставило на Кулиняка, можна було визначити за специфічним маркером в його концепції – акцентом на "аудіовізуальний контент". Тепер можна назвати речі своїми іменами: конкурс в МА та в інших культурних інституціях – це не просто намагання впровадити ручне управління, це – реванш методів та подекуди людей режиму Януковича.

Публічна апологія режиму Януковича з боку Кулиняка під час самого конкурсу викликає обурення. Він осмілів настільки, що розказує про чесноти авторитарного режиму.

Завдяки розслідуванням активістів, здійсненим, зокрема, на основі виявлених у Межигір'ї недознищених бухгалтерських книг, широко відомо, що за Януковича весь державний апарат було підпорядковано єдиній меті – висотуванню фінансів з державного сектора економіки. Це означає, що кожен міністр і більшість керівників ДП були інтегровані у вертикаль, по якій виведені кошти підіймалися на самий верх – у кишеню Януковича та його сім'ї.

Це просто безумство, що така людина, як Кулиняк, знов вигулькнула зі смердючого багна минулого. За Януковича він не мав жодної суб'єктності й був лише маріонеткою, функція котрої була підтримувати клептократичний механізм у робочому стані (та грати на скрипочці на днях народження гаранта). Вочевидь, з огляду на плани ОП розпочати будівництво в МА, ці його здібності знов стають у пригоді. ОП потребує "міцного господарника", який врахує при будівництві інтереси всіх сторін», – написав Козленко.

Конкурсна комісія з виборів директора Mystetskyi Arsenal не обрала переможця й призначила повторний конкурс....

Posted by Ivan Kozlenko on Tuesday, July 6, 2021

конфлікт мистецтво янукович кулиняк козленко скандал

Знак гривні
Знак гривні