«Зовнішнє управління Україною». Путін особисто опускається до класичних тез російської дези

Зеленський вимушено відповів на закиди особисто президента РФ Путіна про «зовнішнє управління» та «єдиний народ». Це традиційні тези російської дезінформації.

Практично в кожному з моніторингів дезінформації порушуються ті самі теми: зовнішнє управління Україною з боку Заходу, а також єдиний народ із Росією

Теза про будь-яке «зовнішнє управління» є виключно пропагандистською мантрою для внутрішнього споживача у самій Росії, — відповів Зеленський.

Також президент наголосив, що його особисто не «чіпляє» фраза Путіна про те, що «немає сенсу говорити із Зеленським, якщо все вирішується у Вашингтоні».

«Це виглядає так, якби я, наприклад, сказав: "А навіщо росіянам вибори, пряма демократія, якщо все вирішується виключно в Кремлі?» — підсумував він.

Щодо слів Путіна про «єдиний народ», Зеленський відповів, що якби це було так, то у Москві  швидше за все, користувалися б гривнями, а над Державною думою розвивався жовто-блакитний прапор.

«Давайте нарешті розставимо крапки над "i". Ми точно не один народ … У кожного з нас свій шлях. Але мета у нас дійсно повинна бути одна — закінчити війну на Донбасі, повернути Україні її території. І ще дещо — неможливо одночасно говорити про "один народ" і відкрито захоплювати наші території та продовжувати бійню на Донбасі. Це ж очевидно», — підсумував Зеленський.

Що там наговорив Путін?

Під час «Прямої лінії» 30 червня, відповідаючи на питання, він заявив, що не розуміє сенсу в зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, адже той «віддав свою країну під повне зовнішнє управління». Але сказав, що від ідеї зустрітися все ж не відмовляється.

Також вкотре завів пісню про «братські народи», пояснюючи, чому Кремль не вніс Україну до переліку «недружніх держав».

Громадське

Дивіться інтерактив щодо тез російської дези: зовнішнє управління, "держава 404", "головорізи" та багато інших повчальних і місцями смішних речей

дезінфомонітор путін дезінформація

Знак гривні
Знак гривні