Після поразки від Австрії, доля України на Євро залежить від інших команд. Які «розклади» нас порятують?

На Євро стартує останній день групового етапу, від якого (але вже не від самої української команди) залежить доля збірної України.

Тренер збірної Андрій Шевченко, фото Укрінформ
Тренер збірної Андрій Шевченко, фото Укрінформ

Математику робило Громадське:

До плей-офф допустять чотири з шести найкращих команд, які зайняли у своїх групах треті місця. Усі матчі вже відіграли у чотирьох квартетах, і там ми обходимо лише Фінляндію. Ця команда здобула 3 очки, як і українська збірна, але за додатковими показниками нам поступається.

Гарантувати вихід збірній України могли б учора, 22 червня, якби та лише якби Хорватія та Шотландія зіграли внічию. Проте поєдинок закінчився перемогою балканської команди, і тепер нам залишається надіятися лише на поєдинки останнього дня групового етапу.

Група E

Українській збірній потрібно, щоб Швеція не програла Польщі, а поєдинок між Іспанією та Словаччиною закінчився перемогою будь-якої з команд (але щоб не було рахунку 3:2, 4:3 і т.д.)

Якщо Словаччина опуститься у групі на третє місце, то матиме три очки, але поступиться Україні за всіма іншими показниками. Якщо програє Іспанія, то матиме у своєму активі всього два очки. Польща у випадку поразки чи нічиєї у матчі зі Швецією також поступиться Україні.

Група F

Тут Португалія має програти Франції з різницею у щонайменше три голи, а Німеччина — не програти Угорщині.

У такому випадку Португалія фінішує третьою, але з різницею м'ячів -2 поступиться Україні.

Ще один сценарій у групі F — Португалія розгромно програє Франції, а Німеччина програє Угорщині з різницею у щонайменше 3 голи. У такому разі Німеччина фінішує третьою завдяки перемозі над Португалією, однак буде нижчою за Україну за додатковими показниками.

Якщо ж буде поразка німців у 0:2, нам варто сподіватися на перевагу за дисциплінарними очками. А їхній програш 1:3, 2:4 і т.д. українську збірну не влаштує.

футбол курйоз україна євро-20

Знак гривні
Знак гривні