Українські виробники демонструють військових роботів, створених для ЗСУ (ФОТО)

Роботизовані розвідувальні взводи та автономні маневрові батальйонні групи у складі Сухопутних військ перестають бути науковою фантастикою.

«Гном», «Скорпіон», «Ласка» компанії «Інфоком Лтд»
«Гном», «Скорпіон», «Ласка» компанії «Інфоком Лтд»

На одному з військових полігонів вітчизняні приватні компанії КБ «Роботікс» (Київ), «Інфоком Лтд» (Запоріжжя) та Roboneers (Львів) представили роботизовані платформи власного виробництва.

Про це повідомляє Інформагенція Міноборони «АрміяInform».

Координатором заходу виступив командувач Десантно-штурмових військ генерал-лейтенант Євгеній Мойсюк. Мета – перевірити задекларовані виробниками можливості роботизованих платформ і БПЛА, розроблених українськими конструкторами.

— Бойові роботизовані платформи потрібні нашій армії. Їхні головні бойові здатності дозволяють використовувати їх для штурму об’єктів та позицій противника, розвідки, зокрема інженерної, а також для знищення цілей, патрулювання та охорони блокпостів, військових складів, аеродромів, місць базування техніки та інших важливих об’єктів. Крім того, їх застосовують для логістики, медичної евакуації та інших завдань насамперед, якщо не в тилу противника, то в міжпозиційному просторі. Є багато ділянок на фронті, куди вантажними автомобілями або іншими транспортними засобами підвезти необхідний вантаж неможливо, – зазначив Євгеній Мойсюк. – Сьогоднішній огляд дозволяє військовим краще ознайомитися з технікою, яку виробники пропонують для армії, а виробникам врахувати зауваження військових і вдосконалити свої розробки.

Спостережно-вогневий комплекс «Мисливець» київської компанії «Роботікс»
Спостережно-вогневий комплекс «Мисливець» київської компанії «Роботікс»

— Найкращим варіантом для військ є універсальна роботизована платформа, на яку можна було б поставити засіб вогневого враження, за потреби його зняти та використовувати як транспорт або швидко переобладнати для виконання інших завдань, – зауважив Мойсюк. – Ми будемо формувати вимоги до такої техніки, вносити зміни в штати. У розвідувальній роті необхідно створити окремий взвод технічної розвідки, у взводі – окреме відділення.

роботи технології майбутнє армія

Знак гривні
Знак гривні