Верховний Суд визнав генерала Назарова невинним у загибелі десантників

Це добра новина – ми не раз писали про цю справу раніше:

Справа генерала Назарова, якого карають за збитий бойовиками літак – тест для української політики

Справа генерала Назарова. Ігри з пам'яттю про загиблих. Хибна мораль і політична доцільність

Верховний Суд України ухвалив рішення визнати генерал-майора Назарова невинуватим у загибелі українських військових у збитому терористами літаку Іл-76.

Як передає Цензор, про це у Facebook повідомив адвокат родичів загиблих десантників Віталій Погосян.

"Все, вироків щодо Іловайська і Дебальцевого – не буде. Назарова визнано невинуватим", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, генерала Віктора Назарова визнали винним у загибелі українських військових у збитому терористами літаку Іл-76 і засудили до семи років позбавлення волі. При цьому суд не позбавив його військового звання. Моральну шкоду за рішенням суду має компенсувати Міністерство оборони.

Слідом за цим генерал Назаров подав позов проти судді Самоткан, яка винесла йому вирок, однак Вища рада правосуддя відмовилася розглядати цю скаргу Назарова.

14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу було збито літак Іл-76МД. Він загорівся і впав. На його борту перебували 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та дев'ять членів екіпажу. Всі загинули.

Згідно з висновком комісійної комплексної військово-тактичної криміналістичної експертизи, вжити заходів щодо подолання протиповітряної оборони терористів і гарантувати безпеку перельоту Іл-76 у контрольований бойовиками Луганськ 14 червня 2014 року зобов'язаний був безпосередньо начальник штабу АТО, тобто Назаров.

Військова прокуратура звинувачувала генерала, який на момент трагедії очолював штаб АТО, у службовій недбалості. За версією прокуратури, Назаров знав про можливий теракт, але все ж відправив літак на виліт.

війна суд назаров луганщина авіація тероризм

Знак гривні
Знак гривні