Злочинці в Україні по $250 продавали фейковий Pfizer

Служба безпеки України викрила група людей, яка продавала підроблену вакцину проти коронавірусу. Шахраї запевняли, що продають препарат від Pfizer.

Про це повідомляє Служба безпеки України, — передає Громадське.

До групи шахраїв, за даними СБУ, входили громадяни України, Росії, Нігерії та Сьєрра-Леоне. Вони нібито захотіли заробити після того, як з'явилась інформація, що Pfizer офіційно постачає вакцину в Україну.

В інтернеті підозрювані розмістили рекламу про роботу зареєстрованих в Україні підприємств, які начебто можуть постачати вакцину від американської компанії. Клієнтам, щоб переконати у наявності вакцини, вони надавали підроблені гарантійні листи від українських банків.

«Серед іншого, там були зазначені розрахункові рахунки для переведення коштів, які відкриті на громадян України. Вартість однієї фейкової "вакцини" становила $250», — йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, шахраї здебільшого працювали на клієнтів із Росії та Індії — саме на ці регіони була направлена їхня рекламна кампанія. Правоохоронці зафіксували, що зловмисники отримали тисячі доларів як передплату для постачання вакцини. У СБУ запевняють, що викрили зловмисників наприкінці квітня.

Також у службі нагадують, що Pfizer постачає вакцину виключно за контрактами з державою. Наразі Україна отримала 117 тисяч доз цього препарату у межах ініціативи COVAX.

вакцини кримінал коронавірус сбу

Знак гривні
Знак гривні