Агентів-убивць, які труїли Скрипаля й підривали склад у Чехії, в РФ підвищили

Агенти Головного розвідувального управління Олександр Мішкін та Анатолій Чепіга, відомі під іменами Олександр Петров і Руслан Боширов, після своїх діянь дістали підвищення.

Про це повідомив журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв, передає Novinky та перекладає Громадське.

За словами розслідувача, агенти отримали нову роботу, оскільки більше не можуть працювати шпигунами.

«Вони є важливими представниками Кремля, так би мовити, для різних (російських) регіонів», — зазначив Грозєв та додав, що найближчим часом опублікує більше інформації щодо шпигунів.

Востаннє Мішкін і Чепіга з'являлись на публіці у 2018 році, коли вони в інтерв'ю російському телеканалу RT визнали, що їздили до Солсбері, де отруїли колишнього російського шпигуна, але як туристи.

Грозєв нагадав, що обидвоє агентів також здобули звання героїв Росії — начебто спеціально за участь в операціях у Чехії та Болгарії.

Чим відомі ці агенти?

Мішкіна та Чепігу підозрюють в отруєнні «Новічком» колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його доньки, які на момент замаху у 2018 році проживали у Великій Британії.

Нещодавно влада Чехії оголосила в розшук двох агентів — Мішкіна й Чепігу — Головного розвідувального управління Росії. Їх вважають причетними до вибухів на складах боєприпасів у Врбетице у 2014 році. На складах, ймовірно, була зброя, призначена для України та Сирії.

Вибухи в Чехії були частиною довгострокової операції Росії проти України – Bellingcat

У Bellingcat зазначали, що до операції в Чехії загалом причетні щонайменше шість співробітників спеціального підрозділу ГРУ, а керував нею — генерал.


Підпишіться на нашу антидезінфорозсилку та щотижня дізнавайтеся про ключові медіатренди російської пропаганди щодо України

ГРУ саботаж чехія петров боширов тероризм росія кримінал шпигунство

Знак гривні
Знак гривні