Новини хаотичної вакцинації. У Києві щасливці знову можуть отримати AstraZeneca

Після деякої перерви київські поліклініки відновили щеплення тих, кому пощастило вакцинуватися AstraZeneca.

Розповідає читачка ТЕКСТІВ: «Я запитувала про вакцинацію надлишковими дозами кілька тижнів тому. Днями мені зателефонував сімейний лікар, запитав, чи я не передумала вакцинуватися, і сказав, що колоти будуть у нашій поліклініці з 9 до 12». За словами нашої читачки, найпевніше, вакцинували всіх, хто прийшов у цей проміжок часу, принаймні звіряння з попередніми списками вона не помітила.

Зазначимо, якщо під час попередньої хвилі вакцинації сімейний лікар записував, а час призначали вже у пункті, який її проводить, то цього разу схема значно простіша: лікар телефонує і каже, де вакцинуватимуть. У черзі були різні люди – як молоді, так і старі. Перед тим, як зробити щеплення, перевіряли сатурацію і дивилися, чи підписана декларація з сімейним лікарем.

В українському алгоритмі вакцинування значне навантаження лягло на сімейних лікарів, вони, крім того, що лікують хворих на ковід і не тільки, мусять обдзвонити всіх із певної категорії, яку уряд вирішив вакцинувати. Звісно, у них на це немає ні часу, ні сил. Тому часто відправляють на вакцинацію тих, хто хоче чи тих, до кого легко достукатися через вайбер. Правильніше було б створити іншу структуру, яка займалася б виключно вакцинацією, як-от у США.

За алогічною схемою на вакцинацію запросили й одного з працівників ТЕКСТІВ в іншому районі Києва. Також у деяких поліклініках з'явились оголошення на дверях з інформацією про вакцинацію, як можна з нього зрозуміти – для всіх охочих. Та не всім щастить. Інший наш співробітник, попри багаторазові дзвінки до сімейного лікаря і в поліклініку, так і не зміг вакцинуватися.

1.png

Підпишіться на тижневий дайджест ТЕКСТІВ та отримуйте листи з найцікавішими публікаціями – для спокійного читання на вихідних.

Читайте також: Тут Pfizer досхочу. До середини літа у розвинених країнах буде більше вакцин, ніж охочих щепитися

коронавірус вакцинація

Знак гривні
Знак гривні