США жорстко відреагували на свавільну заміну керівництва Нафтогазу

Офіційний Вашингтон висловив «глибоке занепокоєння» у зв’язку з останніми діями українського уряду щодо зміни керівництва ВАТ «Нафтогаз України», назвавши це «кроком із використанням лазівки в процедурних правилах».

«Ручне управління». Нафтогаз коментує звільнення свого голови

«Ми глибоко занепокоєні останніми діями українського Кабінету Міністрів щодо маніпуляції чинними правилами, щоб розпустити Наглядову раду, а також змістити керівництво провідної енергетичної компанії України», – заявив представник Держдепартаменту США Нед Прайс на самому початку брифінгу в Вашингтоні, передає кореспондент Укрінформу з місця.

Прайс назвав це «кроком із використанням процедурної лазівки з метою витіснення поважних експертів із рад (директорів – ред.) кількох ключових державних підприємств».

Прайс також наголосив, що ці дії вказують на ігнорування українським урядом «справедливої та прозорої практики корпоративного управління й ускладнюють тривалі зусилля з реформування енергетичного сектору України та покращення інвестиційного клімату».

Водночас речник Держдепартаменту США підкреслив, що це – лише останній приклад ігнорування в Україні найкращих практик. За його словами, це створює ризик для економічного прогресу в Україні.

«Ми продовжимо підтримувати Україну та зміцнювати її інституції, в тому числі розвивати демократичні інститути та реформи корпоративного управління, однак українські лідери також повинні виконувати свою частину (роботи – ред.)», – наголосив офіційний представник адміністрації США.

Кабінет Міністрів 28 квітня звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», призначивши новим головою правління компанії Юрія Вітренка.

Нафтогаз уряд коболєв вітренко сша скандал

Знак гривні
Знак гривні