В Україні створюють проєкт Osvita Leaks про корупцію в системі освіти

Кілька днів тому інтернет-спільноту збурила стаття журналістки Олесі Яремчук, у якій вона описала свою спробу чесно захистити дисертацію. Невдалу спробу.

У відповідь на цю публікацію сотні людей розповіли про факти корупції у вищих навчальних закладах, про те, як не захистили курсову/диплом/дисертацію через “усталені правила”.

Це надихнуло на створення проєкту Osvita Leaks.

OsvitaLeaks — аналог Wikileaks в освіті. Організація збиратиме історії про факти корупції та інші матеріали щодо недоброчесних представників академічного світу. Зараз ці люди відчувають безкарність. Вони знають, що нічого їм не буде. Але цьому настав кінець.

Коли відчиниться вікно можливостей, OsvitaLeaks будуть готові.

"Ми використаємо всі зібрані матеріали для того, щоб цих осіб засудили та покарали, — чи надамо в чесний суд, чи покладемо на стіл чесного міністра".

Колись цей момент настане. І нікому злочин не зійде з рук. Крім безлічі аналогічних історії, як шлють авторці, вона стикнулася із хвилею хейтерства.

Кілька днів тому інтернет-спільноту збурила стаття журналістки Олесі Яремчук, у якій вона описала свою спробу чесно...

Posted by OsvitaLeaks on Tuesday, April 20, 2021

Дивіться також статті з нашого циклу розслідувань про Національну академію наук, нас за неї ненавидять і досі:

$15 тисяч за дисертацію, гори барахла і злидні. Сповідь молодого вченого з інституту Патона

Успішні підлабузники та «мовчання ягнят». Як отримують керівні посади в Академії наук – і як тримаються за них до останнього

інтернет майбутнє україна освіта наука корупція розслідування

Знак гривні
Знак гривні