США запровадили нові санкції проти Росії

Американським банкам заборонять позичати гроші російським державним фінустановам. Під персональні санкції за втручання у вибори в США та участь у репресіях у Криму потрапили 40 фізичних та юридичних осіб. Десять російських дипломатів пакують валізи.

biden111111.jpg

Сполучені Штати запровадили новий пакет санкції проти Росії. Відповідний указ підписав президент США Джо Байден. Як йдеться на сайті Білого дому, фінансовим установам США заборонили купувати російські папери, випущені Банком Росії, мінфіном РФ чи Фондом національного добробуту. А також надавати їм позики. Фактично це означає, що американські банки не зможуть позичати Росії гроші.

Фінансові санкції проти РФ почнуть діяти з 14 червня. Це певною мірою їх пом’якшує: так, курс рубля, який сьогодні слабшав на тлі очікування санкцій, після оприлюднення указу Байдена знову посилився. Фондові ринки РФ теж дещо відіграли спад, однак залишалися в червоній зоні.

Окрім цього, Вашингтон запровадив персональні санкції проти 32-х фізичних та юридичних осіб. Їх звинувачують у втручанні у президентські вибори США 2020-го року. А також у причетності до кампаній з дезінформації. Ще вісім людей та компаній потрапили до чорного списку за сприяння окупації та репресіям Росії в Криму.

І насамкінець, зі Сполучених Штатів вишлють десяток російських дипломатів. У Білому домі стверджують, що серед них є представники спецслужб. За інформацією CNN, покинути американську територію співробітники російського посольства в США мають упродовж місяця.

росія санкції байден сша

Знак гривні
Знак гривні