Ізраїль узимку вакцинував населення найшвидше з усіх країн світу. Зараз кількість заражень Covid-19 впала до мінімуму

Число нових інфікувань коронавірусом в Ізраїлі впало нижче позначки у 200 випадків за день, а частка позитивних тестів на COVID-19 скоротилася до рекордно низьких 0,3%, повідомляє The Jerusalem Post із посиланням на дані міністерства охорони здоров'я країни від 14 квітня.

ізраїлькорона.JPG

Графік добових підтверджених випадків інфікування в Ізраїлі

Раніше Ізраїль встановив, що загальне число активних випадків захворювання на коронавірус у країні скоротилося до 3890 – це найнижчий показник з червня 2020 року. Швидке зниження кількості хворих триває з 5 лютого – тоді у країні зафіксували 84 784 активних випадки COVID-19.

Після того, як в січні 2021 року завдяки угоді з компанією Pfizer Ізраїль почав вакцинувати населення швидше за всіх у світі, вакцину отримали вже 5,3 млн людей – більш ніж половина жителів. (Нагадаємо, в Ізраїлі мешкає понад 9 млн осіб).

Ще 830 тис. людей перехворіли – це означає, що вже приблизно 68% населення країни могли в тій чи іншій формі здобути імунітет до захворювання, зазначає BBC. Досягнення країною колективного імунітету може бути «єдиним поясненням» того факту, що число випадків захворювання продовжувало знижуватися навіть після розпочатого в лютому поступового зняття локдауну в Ізраїлі, наводить BBC слова професора Еяля Лешема, глави Медичного центру Шиба, найбільшої лікарні країни. На користь цього свідчить і та обставина, що число випадків захворювання падає в усіх вікових групах, включно з неповнолітніми – навіть попри те, що молодших за 16 років дітей не вакцинують.

імунітет вакцина ізраїль вакцинація

Знак гривні
Знак гривні