РПЦ пропише вірянам покращену процедуру екзорцизму. Бо від звичайної вони помирають

screenshot_17.jpg

Російська православна церква намагається стримати своїх послідовників від проведення «доморощених» сеансів вигнання диявола – після серії смертей та каліцтв, повідомляє Newsweek. Митрополит Іларіон, який очолює відділ зовнішніх зв’язків Московського патріархату, заявив, що церква готує документ, який визначить покращені правила процедури.

Сеанси вигнання нечистої сили в Росії призвели до смерті щонайменше двох людей. Насправді подібних диких випадків тисячі, але саме ці історії набули розголосу. Так, у 2019-му загинув дев’ятирічний хлопчик, якому батько в Єкатеринбурзі заткнув рота кляпом і шмагав. У 2011 році 26-річна жінка померла у Воронежі після того, як батьки піддали її тортурам і змусили випити два відра свяченої води – бо вважали, що її чоловік диявол.

У листопаді 2020 року широко розповсюджувалося відео, на якому видно, як 10-річного хлопчика у Волгограді скрутили батьки, поливали святою водою і мазали часником. Хлопчина вижив.

Митрополит Іларіон заявив, що новий регламент російського православного екзорцизму спиратиметься на історію цієї практики "ще з апостольських часів", а також міститиме пропозиції щодо її «уніфікації та регламентування». В інтерв'ю в грудні 2020 року телеканалу "Росія-24" він сказав, що вигнання має здійснювати не звичайний священник, а піп у званні не нижче полковника ФСБ представник духовенства, який дістав спеціальні повноваження від єпископа.

рпц росія мезозой

Знак гривні
Знак гривні