У Києві – локдаун до травня

У столиці України продовжили суворі карантинні обмеження до 30 квітня включно. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у Telegram-каналі.

карантин.jpg

“Оскільки епідеміологічна ситуація в столиці суттєво не поліпшується, сьогодні вранці комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про подовження суворих обмежувальних заходів у Києві на два тижні, тобто до 30 квітня. У нас немає іншого вибору. Інакше медична система не впорається з такою кількістю хворих. Інакше смертей буде ще більше”, — повідомив Кличко.

Нагадаємо, Київ запровадив посилені карантинні обмеження 5 квітня, вони мали діяти до 16 квітня. На цей період закрилися всі школи та дитсадочки. Не працюють магазини промислових товарів, культурно-розважальні заклади, тренажерні зали тощо. Увесь громадський транспорт, зокрема метро, працює за спецперепустками: виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури. Заклади громадського харчування торгують лише на виніс.

Слід зазначити, що обмежувальні заходи були запроваджені з ініціативи та в рамках повноважень київської адміністрації – це не розпорядження центральної влади. Навпаки, міський голова Кличко звертався до уряду із закликом оголосити локдаун на державному рівні: бо в умовах повільної вакцинації лише це здатне зупинити нову хвилю пандемії в Україні. Однак в уряді дали зрозуміти, що наразі не планують зупиняти всю країну на карантин.

київ локдаун

Знак гривні
Знак гривні