Третина «дипломатів» РФ в Італії – шпигуни

Як повідомляє щоденник «La Repubblica», посилаючись на джерела в італійських спецслужбах, третина акредитованих у цій країні російських дипломатів займається вербуванням агентів та збирає секретну інформацію.

За даними італійських ЗМІ, в Італії перебуває близько 80 агентів російської розвідки, які мають дипломатичний статус.

Як повідомляє щоденник «La Repubblica», посилаючись на джерела в італійських спецслужбах, третина акредитованих у цій країні російських дипломатів займається вербуванням агентів та збирає секретну інформацію. Газета повідомляє, що приблизно 80 російських дипломатів – це агенти служби безпеки, розвідки та військової розвідки, – передає Мілітарний.

Так, 30 березня італійська контррозвідка затримала в Римі офіцера військово-морських сил Італії, який передавав за гроші секретну інформацію працівникові російського посольства.

Арешт був здійснений, коли італієць передавав секретні документи російському військовому дипломату, – повідомило агентство Ansa з посиланням на спецслужби.

За інформацією італійського агентства, арешт відбувся під час таємної зустрічі обох офіцерів, під час якої італієць передав документи росіянину в обмін на гроші.

Заарештований капітан Вальтер Біот працював у генеральному штабі. На карті пам’яті його мобільного телефону знайдено 181 фотографію секретних документів.

Дев’ять із них класифіковано як строго секретні, а майже 50 – як «секрети НАТО».

Тому 1 квітня, у зв’язку з арештом італійського офіцера, з Італії вислали двох працівників російського посольства.

Також варто нагадати, що у березні німецькі федеральні прокурори звинуватили в шпигунстві чоловіка. За словами слідчих, він надав російській розвідці плани поверхів будинку парламенту Німеччини – Бундестагу.

Чоловік роздобув PDF-файли, що містили схеми поверхів будинку, коли він працював при забезпеченні електронного обладнання. У період з липня по вересень 2017 року чоловік передавав ці плани російській розвідці.

Його роботою було відправити дані співробітнику російського посольства, який також працював у російській спецслужбі ГРУ.

Тепер справу розглядатиме суд, який вирішить, чи треба і коли розпочинати судовий розгляд справи обвинуваченого.

росія шпигунство італія

Знак гривні
Знак гривні