РНБО цілодобово моніторить ескалацію російської агресії

Рада національної безпеки та оборони України здійснює цілодобовий моніторинг ситуації, пов’язаної з ескалацією російської агресії та розробляє різні сценарії реагування на розвиток подій.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов під час зустріч із надзвичайним і повноважним послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою.

Війська США приведено в боєготовність через загострення на Донбасі

"РФ, на жаль, не має наміру припиняти спроби дестабілізації ситуації в регіоні".

За словами Данілова, апарат РНБО України здійснює цілодобовий моніторинг ситуації та розробляє різні сценарії реагування на розвиток подій. Він додав, що підтримка з боку стратегічних партнерів України є вкрай важливою для протидії російській гібридній загрозі.

Вказано, що своєю чергою посол Канади відзначила рішучість України у питаннях санкційної політики та заявила про незмінність підтримки з боку Канади нашої держави на шляху до відновлення територіальної цілісності й суверенітету над тимчасово окупованими територіями.

Раніше головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак повідомив, що під виглядом підготовки до майбутніх військових навчань "Запад-2021" Росія стягує війська до кордону з Україною – у Брянську і Воронезьку області РФ та до окупованого Криму.

Росія веде активну підготовку до нападу на Україну (ФОТО)

агресія ескалація росія рнбо

Знак гривні
Знак гривні