Війська США приведено в боєготовність через загострення на Донбасі

Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як окупанти на Донбасі порушили режим припинення вогню і вбили чотирьох українських військових, і Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.

Український військовий в окопі на Донбасі: фото Oleksandr Klymenko/Reuters
Український військовий в окопі на Донбасі: фото Oleksandr Klymenko/Reuters

Росія веде активну підготовку до нападу на Україну (ФОТО)

"Пентагон насторожило те, як Росія на цьому тижні активізує свою діяльність у Східній Європі та Арктиці, кидаючи новий виклик молодій адміністрації Байдена", – пише УП із посиланням на Politico, New York Times, Liga.net.

Зокрема, відповідальний за оборону США генерал Глен Вангерк відзначає сплеск російської агресії та вказує на прагнення Москви "відновити свій вплив на світовій арені".

Крім того, як повідомляється, минулого тижня Європейське командування американської армії у відповідь на розгортання додаткових російських військ підвищило рівень спостереження з "можливої ​​кризи" до "потенційного неминучої кризи" – найвищого рівня.

При цьому деякі офіційні особи вважають, що Росія здебільшого брязкає зброєю і насправді не має наміру йти у бій. Інші ж, навпаки, вважають, що плани Путіна туманні й операція, нібито спрямована на перевірку нового американського президента, може швидко перерости "у щось більш зловісне".

Читайте також: Шрами війни. Як влаштовані українські окопи на східному фронті (Інфографіка)

агресія окупація луганщина росія ескалація сша донеччина

Знак гривні
Знак гривні