Окружвиборчком, де змагаються Вірастюк, Кошулинський та Шевченко, оточили спецпризначенці

Приміщення окружної виборчої комісії № 87 у Надвірній на Франківщині оточили спецпризначенці. СБУ пояснює це загозою дестабілізації.

Спостерігачі громадського руху зафіксували, що близько 6 ранку спецпризначенці зайшли у приміщення. Всіх, хто не має стосунку до виборчого процесу, вивели з Будинку культури, де розташована ОВК.

Водночас у пресцентрі СБУ "Українській правді" події в Надвірній пояснили "заходами для недопущення спроб дестабілізації обстановки, порушення громадського спокою та вчинення правопорушень в  ході проміжних виборів до Верховної Ради".

6b801cb-167374541-4085220008184343-7492102676752289608-n.jpg

Фото з сайту УП

"Впродовж останньої доби до правоохоронних органів надійшло 4 повідомлення про замінування та 3 повідомлення про захоплення заручників на об'єктах 87 ОВО.

Усі ці повідомлення були перевірені та виявилися неправдивими. За  фактом завідомо неправдивого повідомлення про загрозу життю і безпеці громадян буде відкрито кримінальне провадження.

Такі події свідчать про можливі спроби дестабілізувати ситуацію навколо виборів на 87 ОВО. У зв'язку з цим, СБУ прийнято рішення разом з органами Національної поліції взяти під охорону об'єкти 87 ОВО".

У ніч на 31 березня до Надвірної, де наразі за підрахунком голосів за перше місце конкурують кандидат від "Слуги народу" Василь Вірастюк та кандидат зі сфери впливу Коломойського, ексдиректор туристичного комплексу "Буковель" Олександр Шевченко, вирушив "десант" нардепів-"слуг". 

Народний депутат від "Слуги народу" Микола Тищенко в ніч на 1 квітня зчинив цілу бучу: чіплявся до журналістів і до Шевченка, домігся його видалення з окружкому.

Від редакції: попри нашу антипатію навіть до "місцевих олігархів", слід зазначити, що проти Шевченка в окрузі, за класичною українською технологією, висунуто кількох тезків, один із них – із повним збігом:

Результат станом на момент написання новини: скріншот з офіційного сайту ЦВК
Результат станом на момент написання новини: скріншот з офіційного сайту ЦВК

Результати виборів на сайті ЦВК

конфлікт прикарпаття сбу вибори-2021 зеленський коломойський

Знак гривні
Знак гривні