Суд відправив під цілодобовий домашній арешт активіста Ратушного, який протестував під ОП

Сьогодні, 29 березня, Печерський райсуд Києва розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу керівнику ініціативи "Захистимо Протасів Яр" Роману Ратушному у справі про акцію протесту під Офісом президента 20 березня. Суд задовольнив клопотання обвинувачення – Ратушного відправили під цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомляє кореспондент Цензор.НЕТ із місця подій.

Печерський райсуд Києва розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу активісту Роману Ратушному.

Ратушний попросив суд не обирати йому запобіжний захід взагалі.

Обвинувачення просило про запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з електронним браслетом.

"Я тоді не зможу працювати, і мені доведеться або позичати гроші, або іншим чином забезпечувати себе, і я поки не розумію, як саме. Мені тоді доведеться залишити адвокатську діяльність щодо Протасового Яру, це унеможливить представництво інтересів моєї громади в судових процесах, яких зараз 11, і унеможливить мою участь у судових процесах у справах Майдану", – пояснив активіст.

Також він зазначив, що якщо йому запобіжний захід все ж оберуть, то він просить передати його на поруки деяким народним депутатам та іншим особам, які виявили таке бажання.

Ратушний повідомив суду, що він брав участь в акції 20 березня під стінами Офісу президента, але наголосив, що він не вчиняв дій, які йому інкримінує слідство.

У підсумку суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення і призначив Ратушному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Суд також зобов'язав активіста здати паспорти та носити електронний браслет, а також приходити на виклики слідчого, прокурора, суду.

Ратушного хотіли взяти на поруки двоє депутатів: Володимир Ар'єв (фракція "Європейська солідарність") та Ярослав Юрчишин ("Голос").

Тим часом під будівлею суду відбувалась акція на підтримку Ратушного.

стерненко протест ратушний суд

Знак гривні
Знак гривні