Нинішніми темпами Україна не використає навіть наявну вакцину до закінчення терміну придатності

Не складається у нас ані з логістикою, ані з лікарями (!), що бояться вакцин.

Ілюстративне зображення: "Вжити до"
Ілюстративне зображення: "Вжити до"

Як пише світова служба BBC, завезена в Україну CoviShield – це та сама AstraZeneca, виробник Serum з Індії – найбільший за потужностями виробник вакцин у світі загалом. Але кого це переконає?

Традиції попередників, а не провідні наукові знання. Чому серед лікарів багато коронаскептиків

При цьому вакцина Covishield дійсна до червня 2021 року. Використати усі 500 тисяч доз Україна не встигає. За нинішніх темпів вакцинації Україна встигне використати лише половину наявних препаратів, – пише "Дзеркало тижня".

Untitled.jpg

Дивіться також:

Коли до вас прийде черга на вакцинацію? (КАЛЬКУЛЯТОР)

Відповідно до документів про постачання в Україну індійської вакцини, які є в розпорядженні ZN.UA, термін  її придатності закінчується 23 червня 2021 року.

СГ.png

Враховуючи, що Україна отримала 500 тисяч доз вакцини, швидкість вакцинації має зрости принаймні вдвічі, щоб уся партія була використана вчасно. Наразі середній темп вакцинації в Україні складає близько 2400 щеплень на добу, отже до 23 червня, за збереження нинішніх темпів,  Україна встигне використати лише половину завезених вакцин.

24 лютого в Україні почалася вакцинація від коронавірусу препаратом Covishield (торгова назва вакцини AstraZeneca, яку виробляють в Індії). Планувалося, що до кінця першого тижня Україна вийде на 10 тис. щеплень на добу, проте вдалося вийти на показник у 3 тис. щеплених.

Замість лікарів-відмовників почали вакцинувати практично всіх охочих, які, попри погану логістику, спроможуться зрозуміти, як вакцинуватися

***

Також нагадаємо, що ми оновлюємо для вас усе головне про пандемію на окремій сторінці

абзац пандемія вакцинація вакцини коронавірус

Знак гривні
Знак гривні