Зростання кількості хворих на COVID-19 дійшло до Зеленського

Він думає, що ми можемо обігнати коронавірус вакцинацією.

За перший тиждень березня кількість госпіталізацій хворих на коронавірус осіб зросла в Україні приблизно на 2,4 тисячі, а кількість реанімацій – на пів тисячі.

Шмигаль зазначив, що в умовах адаптивного карантину "червоний рівень" епідеміологічної небезпеки запроваджено в Івано-Франківській, Чернівецькій, Закарпатській і Житомирській областях, а майже 10 областей перебувають у "помаранчевій зоні" й близькі до червоного рівня.

Як ми й передбачали: Степанов підтвердив на Прикарпатті заразніший штам COVID-19

В останні дні Івано-Франківщина перестала "лідирувати" за добовим приростом хворих із коронавірусом серед українських регіонів. Проте тиждень тому на Прикарпатті бракувало місць у лікарнях, а 9 березня міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків попросив область організувати ліжкомісця для пацієнтів із цього обласного центру. Тоді як 8 березня "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 запровадили на Закарпатті.

Нові, заразніші варіанти COVID-19 виникають там, де багато людей уже перехворіло

Зеленський вважає, що відповіддю на зростання кількості заражень коронавірусною інфекцією має бути збільшення темпів вакцинації.

"Найправильнішою відповіддю на сьогоднішнє зростання кількості хворих на коронавірусну інфекцію є вакцинація, а не локдаун. Саме це є рішенням, щоб не було більшого приросту хворих", – вважає президент.

львівщина прикарпаття зеленський пандемія коронавірус закарпання

Знак гривні
Знак гривні