Росія готова до розриву відносин з Євросоюзом після введення нових санкцій

Росія готова до розриву відносин з Євросоюзом, якщо він введе нові санкції. Про це глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив в інтерв'ю одному з чільних пропагандистів Кремля Володимиру Соловйову. Про те, що заява має офіційний характер, свідчить публікація цього фрагменту на сайті міністерства.

«Ми виходимо з того, що ми готові, – відповів Лавров на питання про те, чи рухається Росія до розриву відносин з ЄС. – У випадку, якщо ще раз побачимо, як уже відчули неодноразово, що в якихось сферах накладаються санкції, що створюють ризики для нашої економіки, зокрема в найчутливіших галузях, – так».

lavrov.jpg

Нагадаємо, явне погіршення відносин між Росією та Євросоюзом відбулося після того, як Кремль влаштував максимально жорсткий прийом верховному представнику ЄС із закордонних справ Жозепу Боррелю. Зокрема, у день візиту МЗС Росії оголосив про висилку трьох дипломатів зі Швеції, Польщі та Німеччини, звинувативши їх в участі в неузгоджених мітингах на підтримку Алєксєя Навального. А на підсумковій пресконференції російські пропагандисти звинуватили Борреля в тому, що у Євросоюзі нібито придушують протести ще жорсткіше.

Повернувшись додому, Боррель наразився вже на критику євродепутатів, які заявили, що політика умиротворення Москви не має сенсу і Боррелю взагалі не варто було їздити до Росії. У контексті ситуації, що виникла, Боррель гостро розкритикував дії Росії, заявив про найнижчий за весь час рівень відносин Москви та Брюсселя і пообіцяв російській владі нові санкції. 11 лютого Bloomberg з посиланням на джерела повідомив про початок роботи ЄС над пропозиціями щодо цих обмежень.

росія санкції єс

Знак гривні
Знак гривні