СБУ викрила керівників телеграм-каналів, які з Росії впливають на Україну і про які писали Тексти

СБУ викрила агентурну мережу спецслужб РФ, яка дестабілізувала ситуацію в Україні через Telegram-канали

Про це повідомляє СБУ.

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили масштабну агентурну мережу, яка займалася розвідувально-підривною діяльністю на замовлення спецслужб Російської Федерації. Сподіваємося, що наша резонансна публікація сприяла цьому. Ось вона

Як телеграм-канали, що ймовірно ведуться з Росії, впливають на роботу Ради

Спецслужби країни-агресора залучили українських громадян до створення та адміністрування низки політичних всеукраїнських і регіональних Telegram-каналів. Йдеться про канали «Легитимный», «Резидент» (про них раніше писали й ТЕКСТИ), «Картель», «Сплетница», «Чорний квартал», «Политический расклад», «Нетипичное Запорожье», «Тремпель Харьков», «Одесский фраер», «Днепр live», «Николаев live», «Херсон live».

Встановлено, що «головним менеджером» агентурної мережі є одесит, один із організаторів масових заворушень під час одеського «Антимайдану». Нині його розшукують правоохоронні органи за кількома статтями Кримінального кодексу України.

Фігурант особисто адмініструє 12 телеграм-каналів, спілкується із замовниками матеріалів, звітує російським кураторам про виконану роботу та погоджує можливість розміщення замовних матеріалів. Вартість розміщення публікацій становить від кількох сотень у регіональних і до 25–30 тисяч гривень на всеукраїнських каналах.

Детальніше в пресрелізі СБУ

Читайте також наш переклад із Vice:

П'ять причин видалитися з Telegram просто зараз

росія спецслужби telegram соцмережі

Знак гривні
Знак гривні