Проєкт кінного клубу в Харкові номіновано на світову архітектурну премію

Архітектурний портал ArchDaily обрав проєкт кінноспортивного клубу VG Horse club у Харкові української студії дизайну Drozdov & Partners до участі у конкурсі The ArchDaily 2021 Building of the Year Awards.

Про це повідомляє Хмарочос.

Це перший проєкт компанії, в якому головний фокус налаштований на коней, а не на людей. Головним завданням, зазначають автори, було забезпечення тварин спа-інфраструктурою (душем, солярієм, персоналом для спеціального догляду), тренувальними павільйонами і спортивним обладнанням, сприятливим клімат-контролем та аудіосистемою.

Головна роль у комплексі відводиться стайням, навколо яких розташовуються всі інші споруди: два манежи (критий та відкритий), круглі павільйони для тренувань, а також адміністративно-побутовий та господарський блоки. Від критого манежу вглиб ділянки відходять три «пальці» стаєнь, за якими розташовуються левади і відкритий манеж із глядацькою трибуною для проведення чемпіонатів.

Будівлі й споруди посаджені на верхньому плато, тимчасом як ділянки, що лежать ближче до води й потерпають від повеней, виділено під лугові поля. Яблуневий сад та висока частина критого манежу служать буфером, що захищає від шуму дороги.

Основний обсяг будівлі має Е-подібну форму. Всі майданчики для вигулу коней та відкритий манеж розташовуються на терасах, що спускаються рельєфом донизу.

VG Horse Club – кінноспортивний комплекс із кількома готельними номерами для спортсменів та тренерів. Головний офіс практично повністю засклений і розкриває прямий краєвид на тренувальний манеж. Окрім готельних номерів, тут передбачені невелике кафе та кухня, роздягальні для учнів, кімнати для персоналу, пральня та сушарка. Інженерне забезпечення має замкнутий цикл. Опалення всієї стайні відбувається завдяки системі переробки кінських... відходів.

архітектура харківщина харків

Знак гривні
Знак гривні