О, почалося: в Україну ввезли фальшиву "вакцину Pfizer", ймовірно, нею вкололася частина керівництва країни

Служба безпеки розслідує ввезення в Україну, зберігання та застосування отруйних або сильнодіючих лікарських засобів під виглядом вакцини Pfizer від COVID-19.

ілюстративне фото: АР
ілюстративне фото: АР

"Станом на зараз відомо, що група осіб, за попередньою змовою, в порушення встановлених правил, придбали, перевозили, зберігали та відпускають отруйні чи сильнодіючі лікарські засоби під виглядом вакцини від вірусу COVID-19 виробництва компанії Pfizer", – повідомили Суспільному у спецслужбі.

Як нагадує УП, 6 січня публічний бізнесмен Михайло Бродський у своїй колонці у ЗМІ заявив, що деякі народні депутати й представники уряду начебто таємно вакцинувалися від COVID-19 нелегально завезеною до України з Ізраїлю вакциною Pfizer. За його даними, вони платили за щеплення по 2,5 тисячі євро.

Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю заперечило, що передавало вакцину для щеплення від COVID-19 українським чиновникам та бізнесменам. А речник ізраїльського МОЗ нагадав, що умови транспортування та зберігання вакцини Pfizer є настільки специфічними, що насправді провезти її контрабандою фактично не можливо.

Попри це, прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив МОЗ та МВС перевірити інформацію про можливу підпільну вакцинацію від коронавірусу депутатів і топчиновників, а президент Володимир Зеленський доручив Службі безпеки України та іншим правоохоронцям перевірити інформацію про начебто контрабанду вакцини від коронавірусу.

Нагадаємо, що колишній політик, а зараз бізнесмен і медіавласник Михайло Бродський (славиться сумнівними заявами) днями повідомляв, що члени Кабміну вакцинувалися контрабандною вакциною Pfizer. Повідомлення від СБУ наводить на думку, що цього разу в заявах Бродського, можливо, є частина правди.

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт та закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

кримінал сбу пандемія вакцини коронавірус

Знак гривні
Знак гривні