Німеччина продовжує рятувати Північний потік-2

Місцевий уряд землі Меклебург-Західна Померанія на цьому тижні завершить створення спеціальної юридичної парасольки для того, щоб захистити фірми з проєкту від американських санкцій, повідомляє "Більд".

Захист від санкцій спробують забезпечити за допомогою новоствореної "фундації із захисту клімату". Урядова фундація буде підтримувати і просувати активності для захисту клімату, і на першому місці буде стояти підтримка та захист проєкту Північний потік-2, спільного з Росією. Через фундацію збираються проводити всі угоди, пов'язані з газогоном. Таким чином компанії-виконавці виведуть з-під удару санкцій США, які спрямовані проти приватних, а не урядових установ.

Про рівень координації з Газпромом свідчить той факт, що компанія, яка займається Північним потоком-2, вже погодилася підписати угоду про зняття відповідальності за можливі помилки, які можуть вчинити працівники фундації у зв'язку з діями по цьому проєкту.

Керівниками фундації будуть відомі політики від обох партій поточної коаліції, SPD та CDU, що на думку "Більд", показує повну підтримку місцевої влади з боку федерального уряду під керівництвом Ангели Меркель.

Уряд Німеччини вирішив, що гроші все-таки важливіші за принципи, і навіть після отруєння ФСБ російського опозиціонера Навального та після голосних заяв про санкції щодо цього проти Росії, все ж вдається до усіх можливих заходів, щоб врятувати вигідний для німецької економіки газогін.

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт та закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

росія німеччина скандал газопровід

Знак гривні
Знак гривні