Новий «британський» варіант коронавірусу виявили у Словаччині, за 25 км від Ужгорода

У Словаччині підтвердили наявність нової мутації коронавірусу, вперше виявленої у Британії.

Що відомо про новий, «британський» варіант коронавірусу?

"Новий варіант штаму коронавірусу, що поширюється з південних регіонів Англії, вже підтверджений у Словаччині", - заявив Марек Крайчі, глава МОЗ Словаччини, – перекладає зі словацької Європейська правда.

"Вже в перших зразках з району Міхаловце (25 км від Ужгорода) команда Бориса Клемпа у співпраці з факультетом природничих наук та факультетом математики, фізики та інформатики Карлового університету змогла визначити так званий англійський штам" – додав він.

Зазначений штам має на 70% вищу здатність до розповсюдження, вище репродуктивне число Rt – приблизно 0,4, ніж вихідний вірус. Важливо, що його поширення частіше зустрічається серед людей до 60 років та інтенсивно серед дітей.

"Клінічні ознаки та смертність від захворювання за новим варіантом не змінюються порівняно з оригінальним вірусом", – заявив міністр.

Чому в Британії з'явилась особлива мутація коронавірусу? Ймовірно, від невдалого лікування

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт та закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

закарпаття медицина словаччина пандемія коронавірус

Знак гривні
Знак гривні