Порошенко підтвердив, що Україна вела операцію із захоплення «вагнерівців» із 2018

Та сама операція, яка зірвалася вже за президенства Зеленського.

Історію про "вагнерівців" і можливий "злив" треба розслідувати під контролем парламенту

"Наприкінці 2018 року я санкціонував проведення спецоперації спецслужб із затримання найманців ПВК «Вагнер». І я не дозволю заговорити, оббрехати або вислизнути від відповідальності за скоєння державної зради причетних до зриву спецоперації", – написав колишній президент.

Нагадаємо, раніше Володимир Ар'єв оприлюднив документи на підтвердження української спецоперації щодо бойовиків-"вагнерівців"

Як нагадує УП, 29 липня в Білорусі затримали 33-х іноземних громадян, які виявилися бойовиками ПВК "Вагнер". Вони прибули з Росії й оселилися в санаторії під Мінськом.  Імена багатьох із 33 затриманих у Білорусі бойовиків є в українській базі "Миротворець" – як учасників війни на Донбасі.

Раніше повідомлялося, що українські спецслужби готували масштабну операцію із затримання групи "вагнерівців", для чого виманили їх до Білорусі. Однак, за даними ЗМІ, операція зірвалася після того, як силовики доповіли Офісу Президента України. Після цього Зеленський 5 серпня звільнив Василя Бурбу з посади начальника Головного управління розвідки Міноборони та призначив на цю посаду Кирила Буданова.

Буданов опісля запевнив, що "вагнерівців" до Мінська перекидали російські спецслужби і це не було спецоперацією Служби безпеки України. Однак СБУ в суді підтвердила, що працювала по "вагнерівцях" прямо перед їх затриманням у Білорусі

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт та закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

порошенко зеленський розвідка вагнер

Знак гривні
Знак гривні