Той, що жартував про високі тарифи. Зе-уряд підвищив ціну електроенергії для населення

Уряд майже вдвічі збільшив тариф на перші 100 квт-год на місяць електроенергії для населення в наступному році, фактично просто скасувавши пільгу на цю невелику кількість. Утім, ціна і досі буде нижчою за ринкову, за словами міністра енергетики.

За словами тимчасового виконувача обов'язків міністра енергетики Юрія Вітренка на засіданні уряду, в Україні зберігаються занижені тарифи на електроенергію для населення, навіть після підвищення вони будуть приблизно вдвічі нижчі за ринкові ціни, – передає Економічна правда.

По суті, уряд скасовує пільговий занижений тариф на перші 100 квт-год на місяць (який мав заохочувати заощаджувати).

"Фактично тариф для населення до 31.03.2021 збережений на поточному рівні (без урахування пільгової ціни за перші 100 кВт-год/міс)", – йдеться в повідомленні Міненерго.

Як відомо, комік Володимир Зеленський багато жартував про зависокі тарифи, але після обрання його президентом було заявлено, що він не обіцяв їх знижувати. Фактично він використав тему тарифів у популістських цілях.

Скільки буде?

Кабінет Міністрів вперше за майже три роки переглянув тарифи на електроенергію для населення. Тепер одна кіловат-година коштує 1,68 грн, – передає Ліга.

28 грудня Кабмін скасував так званий пільговий тариф на перші 100 кВт-год спожитої населенням електроенергії, який становив 90 копійок. Таким чином уряд фактично ввів для побутових споживачів єдиний тариф на електроенергію розміром 1,68 грн за кВт-год.

У межах урядової постанови №483 (ухвалена з доопрацюванням у Секретаріаті), єдиний тариф для населення має стати тимчасовим і діяти з 1 січня по 31 березня 2021 року.

Далі, за словами співрозмовника LIGA.net в енергетичному комітеті Верховної Ради, Кабмін може знову розділити тарифи: споживання понад 300 кВт-год буде обходитися споживачеві по 3,36 грн за кВт-год.

Докладніше про причини на Лізі

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт та закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

зеленський уряд жкг тарифи

Знак гривні
Знак гривні