Китай боровся з корупцією, бо ЦРУ використовувала хабарництво в партії на свою користь. Ось як

Поширена корупція в лавах Компартії КНР перетворювала урядових посадовців Китаю на особливо легку здобич для вербування з боку ЦРУ.

Одним із чільних мотивів Сі Цзиньпіна з викорінення корупції було саме обмеження шпигунства, – йдеться в розслідуванні Foreign Policy.

Антикорупційна кампанія разом з іншими заходами з контррозвідки зробила менш видимим те, що відбувається за лаштунками в Китаї.

Сі Цзиньпін почав антикорупційну кампанію у 2012 році, зосереджуючись на схильності до хабарництва в партії й уряді.

Дві цілі кампанії були: покращення сформованого образу корумпованої однопартійної системи, боротьба з політичними ворогами самого Сі Цниньпіна.

Третя мета, за новими даними – боротьба з вербуванням кадрів партії та посадовців уряду іноземними розвідками, насамперед ЦРУ.

ЦРУ платила деяким посадовим особам у Китаї за їхні дані.

Понад те, ЦРУ видавала своїм агентам гроші на хабарі для просування службовими східцями, що робило потім дані піднятих таким чином агентів ще ціннішими для США, а їхню втрату – ще гіршою для Китаю.

Оплата хабарів на просування завербованих людей була прикладом довгострокового планування з боку ЦРУ. Корупція використовувалася в інтересах іноземної держави.

Докладніше англійською

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати пару сот гривень через Спільнокошт і закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

Китай цру безпека сша корупція

Знак гривні
Знак гривні