Після бійок ОП уперше відреагував на протести ФОП (+Відео сутичок)

В Офісі Президента створять координаційну раду для вирішення проблем мікробізнесу та фізичних осіб-підприємців, пише пресслужба ОП.

Сутичка протестувальників і поліції на Майдані, фото EPA
Сутичка протестувальників і поліції на Майдані, фото EPA

Очолить раду голова Офісу Президента Андрій Єрмак, – пише Бабель.

«Для президента України дуже важливо, щоб малий бізнес працював і розвивався. Щоб людям було зручніше працювати легально, а податківці створювали для людей комфортні умови й більше уваги приділяли ухиленню від сплати податків великими підприємствами», — сказав він.

Перше засідання планують провести в онлайн-форматі вже 18 грудня.

Нагадаємо, 15 грудня в центрі Києва пройшли масові протести ФОПів проти посилення карантинних заходів для підприємців. Протестувальники заявили, що влада їх не почула, і зібралися на мирний мітинг на Майдані. Незабаром акцію спробувала розігнати поліція через спроби встановити намети.

Увечері поліція повторила спробу розігнати мітинг, але після сутички відступила. Підприємці вирішили відмовитися від нічної акції і власноруч зібрали всі намети, щоб правоохоронці більше не йшли на штурм.

Порівняння кількості протестувальників та поліції можна зробити з цього панорамного відео:

Згортання наметів для деескалації:

Чому протестують підприємці

Про це вчора писала ВВС.

По-перше, підприємці невдоволені тим, що уряд запланував локдаун з 8 по 24 січня 2021 року.

Зауважимо для рівноваги:

Домагатися скасування карантину – це, по суті, вимагати права заробляти за рахунок чиєїсь смерті

По-друге, вони виступають проти намірів посилити податкову політику і запровадити касові апарати для більшості категорій фізичних осіб підприємців.

Нагадаємо для рівноваги:

Верховна Рада 1 грудня після численних акцій вже схвалила компромісний проєкт закону, який відклав запровадження РРО (реєстраторів розрахункових операцій) до 2022 року, хоча він мав набути чинності вже в 2021-му:

Рада «експресом» відтермінувала касові апарати для ФОП

Але на думку протестувальників, цього недостатньо.

Нагадаємо також, від 14 грудня фізичні особи підприємці (ФОП) і наймані працівники можуть подавати заявки на отримання одноразової допомоги у 8 тис. грн через локдаун.

протест карантин локдаун поліція податки

Знак гривні
Знак гривні