Створено електромобіль, який може проїжджати понад 1000 км на одному заряді

Поки що він існує в одному екземплярі, але показує, що обмеження на дальність поїздки, яке досі стримує багатьох від переходу на електромобілі, можна здолати в найближчому майбутньому.

Американський стартап Aptera створив електромобіль, який завдяки додатковим сонячним батареям і обтічній формі може проїжджати (по нормальних дорогах) до 1600 км після заряджання.

Дивіться також:

Екостандарт Євро-7 фактично стане кінцем двигунів внутрішнього згоряння

Компанія з Сан-Дієго порахувала, що в середньому американець проїжджає близько 40 км щодня. Тому декому, як стерджує стартап, надто в сонячному кліматі, взагалі не доведеться заряджати такий автомобіль: він буде заряджатися від сонця, поки стоїть припаркований, достатньо для середньої денної кількості пересувань.

Але водночас на подібній машині можна буде проїхати стільки, скільки зможеш за один день – і знову зарядити її за ніч, не думаючи про підзаряджання в дорозі, яке займає час.

Нині такий автомобіль може вмістити двох дорослих людей плюс одного домашнього улюбленця. Далі лишається хіба що працювати над більшою місткістю машин із подібним запасом ходу.

Це ж авто піде в масове виробництво вже в 2021 році.

Докладно англійською та більше фото в журналі DeZeen

автомобілі майбутнє технології сша екологія

Знак гривні
Знак гривні