Чорновол мають вручити обвинувачення за дії під час Майдану

Тетяні Чорновол завтра вручать обвинувачення у справі про підпал офісу "Партії регіонів" у 2014 році.

Як передає Цензор, про це Чорновол повідомила на сторінці в мережі Facebook.

"Завтра о 15:00 мені вручають обвинувачення за активну участі в Революції Гідності. Проти мене сфальсифікували обвинувачення у вбивстві. Я нікого не вбивала, це розправа над мною та акт залякування інших учасників Революції Гідності через їх активну державницьку позицію та страх влади перед новим Майданом", – зазначила екснардепка.

"На Майдан у листопаді 2013-го вийшли мільйони людей, стояли віч-на-віч зі смертю – тисячі, самооборонялися – сотні, офіс ПР разом зі мною штурмували – десятки, а обвинувачення вручають мені самій. Але це насправді не погано, гірше аби все було ...навпаки. Чому саме я? Певно через збіг різних факторів: я активний учасник Майдану, займалася конфіскацією 1,5 млрд дол. Януковича (справу проти мене в цьому році почав його адвокат Бабіков, що очолив на той час ДБР) також очевидно ключову роль зіграв той факт, що в 2019-тому я оприлюднила документи, що Зеленський відкосив від повісток в армію", – наголосила Чорновол.

"Я знаю, що я не сама, і прошу підтримати мене завтра о 15 годині біля обласного ДБР (Лесі Українки, 26, навпроти ЦВК). Обвинувачення означає, що слідство завершене і справа йде в суд. У моєму випадку Печерський. Обвинувачують мене в умисному вбивстві, що передбачає вищу міру покарання. Після вручення обвинувачення прокоментую ту "дурню" на брифінгу", – додала Тетяна Чорновол.

Чорновол репресії суд партія регіонів майдан

Знак гривні
Знак гривні