Фото дня: у Франції почали будувати катери для України

Розпочалося будівництво катерів для Державної прикордонної служби.

Корпуси вже готові на 30–50%, – повідомляє українське МВС. – За три роки українські прикордонники отримають 20 суден для охорони кордону, операцій спостереження та протидії диверсійно-розвідувальним групам. П'ять із них буде виготовлено в Україні.

П'ять українських збудує Нібулон у Миколаєві

Зараз сторони фактично переходять до практичної роботи з будівництва катерів, які вкрай потрібні Морській охороні для забезпечення інтересів держави і суспільства на морі у Азово-Чорноморському басейні. Очікується, що вже на початку весни 2021 року група українських експертів відбуде у французьке місто Ле-Сабль-д’Олон для забезпечення постійного зворотного зв’язку та безперервності процесу побудови катерів.

фото з сайту МВС
фото з сайту МВС

Нагадаємо, тим часом Британія спільно з Україною будуватиме катери для ВМС ЗСУ

Нагадаємо, що 22 липня 2020 року у Миколаєві, на території суднобудівно-судноремонтного заводу «Нібулон», підписано контракт щодо реалізації українсько-французького проєкту посилення системи морської безпеки та охорони кордону України.

У межах реалізації проєкту Україна отримає сучасні катери для захисту державного кордону, здобуде сучасні технології в будівництві кораблів. Надалі це дасть змогу самостійно обслуговувати корабельно-катерний склад та розвивати власне виробництво.

Загалом трирічний проєкт передбачає будівництво й одержання Держприкордонслужбою України 20 найсучасніших патрульних катерів. Чверть із замовлення виконає вітчизняне суднобудівне підприємство за французькими технологіями. Французька компанія ОСЕА обрала українським партнером суднобудівне підприємство «Нібулон».

зображення: МВС
зображення: МВС

кордон миколаїв прикордонники франція миколаївщина судноплавство

Знак гривні
Знак гривні