Покришки та стіни. Як на Широкому Лані тренуються воювати в умовах міста (ФОТО)

На «Ширлані» (235-й Міжвидовий центр підготовки військових частин та підрозділів) вже тренуються до боїв в умовах міста.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Дивіться також:

Як спецпідрозділ КОРД відпрацьовував звільнення кораблів від терористів (ФОТО)

Під час підбиття підсумків діяльності Збройних сил України за 2020 навчальний рік батальйонна тактична група 28 окремої механізованої бригади відпрацьовувала бойові дії зі штурму населеного пункту.

1.jpg

Підрозділ частини тренувався із застосуванням системи Laser Tag від українського виробника Skif. Одна група бійців здійснювала штурм населеного пункту, а інша – його оборону.

Після початку штурму бійці почали займати будівлі на полігоні одна за одною та вибивати противника, танки Т-64БВ батальйоно-тактичної групи у цей час подавляли роботу ворожих гармат.

3.jpg

За результатами поставлене завдання підрозділу було виконано та атакуючим силам вдалось взяти у полон «ворожого» офіцера.

Спеціальний навчальний комплекс на полігоні «Широкий Лан» став другим у Збройних силах України після відкритого у 2018-му році на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що на Львівщині.

Навчальне місце призначене для відпрацювання тактичних дій в урбанізованій місцевості в складі підрозділу, зокрема для вивчення особливостей входу, блокування та просування по населеному пункті з вузькими вуличками та щільно розташованими будинками.

місто війна миколаївщина армія

Знак гривні
Знак гривні