«ДНР» розсилає мешканцям окупованих територій повістки: явка обов'язкова (ФОТО)

У терористичній організації «ДНР», яка контролює окуповану частину Донецької області, можливо, неоголошено відбувається мобілізація.

Про це повідомляє Український мілітарний портал із посиланням на інформацію, оприлюднену окупаційною адміністрацією.

Напередодні лідер бойовиків Денис Пушилін оголосив «указ №400», в якому йдеться про сповіщення громадян, що проживають на окупованих територіях, із подальшим їх прибуттям на пункти попереднього збору.

Відповідний «указ» було підписано 21 листопада 2020 року, та цими вихідними жителям окупованих територій приходили паперові листи з «повєстками», які були оприлюднені в низці груп у профільних соцмережах:

Зранку, 23 листопада, вже почали надходити сповіщення у вигляді коротких текстових повідомлень на телефони
Зранку, 23 листопада, вже почали надходити сповіщення у вигляді коротких текстових повідомлень на телефони

На пункти зборів терористів громадяни, котрим поприходили ці папірці, мають прибути з 23 по 27 листопада.

«Офіційна» версія вказує, що метою цього заходу є «контроль наявності громадян», котрі у подальшому можуть бути застосовані в окупаційних військових частинах, а також комплектація резервних підрозділів бойовиків.

У серпні також стало відомо, що бойовики російсько-терористичних військ запланували примусовий призов «на строкову службу» юнаків на окупованому Донбасі.

Зараз комплектація російсько-терористичних військ здійснюється на контрактній та ротаційній основах.

Так, керівний склад двох армійських корпусів ЗС Росії на окупованій частині Луганської та Донецької областей комплектується з кадрових російських офіцерів, що перебувають на окупованому Донбасі визначений термін і потім змінюються. Бійці та командири нижчих ланок зазвичай складаються з представників місцевого населення, які доєдналися до окупаційних сил із різних причин, а також громадян інших країн, здебільшого з тієї ж Росії.

тероризм пушилін війна донеччина

Знак гривні
Знак гривні