Можемо: у Дніпрі створили пішохідну вулицю європейського типу (ФОТО)

Реконструкція вулиці Короленка – це перший крок у створенні нового пішохідного каркаса у міському центрі. У цивілізованому світі міста давно роблять комфортними для пішоходів, але Дніпро, як і будь-яке пострадянське, постіндустріальне місто, довго розвивалося в іншій парадигмі.

Про це пише видання Хмарочос.

Міста у нас віддавали пріоритет автомобілям, і всі тенденції розвитку транспортної системи міста передбачали забезпечення комфорту саме для них. Ставлення до вулиць, як до автомобільних артерій збереглося й сьогодні. Останніми роками ми почали змінювати парадигму та намагатися зробити місто комфортним передусім для пішоходів. Не лише для їхнього транзиту, а й для відпочинку.

Оновлена вулиця Короленка стала першим подібним простором. Потрібно було знайти архітектурні та дизайнерські рішення, які б показали містянам, що колишня проїжджа частина передається їм для соціальної активності та творчих проявів.

Значну увагу приділили освітленню: у вечірній час середовище отримує новий образ, розрахований вже не на транзит. Для вулиці обрали неінтенсивне світло, яке може змінювати свій відтінок та насиченість відповідно до різних сценаріїв використання.

Докладніше в матеріалі

автомобілі місто краса майбутнє архітектура

Знак гривні
Знак гривні