Курйоз дня. Акції Zoom обвалилися після новини про ефективність вакцини від коронавірусу

Фондові ринки США зросли до рекордних денних значень на тлі новин про успішну третю фазу випробувань вакцини проти COVID-19, розробленої Pfizer. Але водночас акції компанії з організації онлайн-зустрічей Zoom, яка продемонструвала зростання через початок пандемії, обвалилися, – пише Економічна правда.

Зросли ті, хто постраждав від локдаунів

Після відкриття торгів 9 листопада S&P 500 показав зростання на 3,6%, збільшившись до 3634 пунктів. Dow Jones – до 29 757,35 пункти, зростання становило 5,1%. Nasdaq виріс на 0,8% до 11 989,18 пункти.

Здебільшого почали дорожчати акції авіакомпаній, ресторанів і фінансового сектора. Водночас папери компаній, які виросли в період дії коронавірусних обмежень, почали стрімко падати.

Упали ті, хто виріс на локдаунах

Акції DocuSign, Peloton, Wayfair, Zoom, Netflix та інших втратили в ціні. Наприклад, папери Zoom через новини про вакцину впали на 20%, а Netflix – на 4,6%.

Із початку року, коли пандемія почала набирати обертів у всьому світі, акції Zoom Video зросли на 635%, Amazon, Netflix, Shopify – на 79,2%, 59,1%, 162,8% відповідно.

Читайте також:

Коротко – все, що треба знати про оголошену ефективною вакцину Pfizer від Covid-19

бізнес карантин вакцина курйоз технології пандемія коронавірус

Знак гривні
Знак гривні