Один священник освячував «бойові прапори» Гіркіна, а потім святив українських поліцейських (ФОТО)

Протоієрей РПЦ в Україні, так званої УПЦ МП, Олег Хижняков із Слов'янська в 2014 році освячував бойові прапори ватажка бойовиків «ДНР» Ігоря Гіркіна – зате вже після звільнення міста давав напутні пастирські слова українським поліцейським.

Олег Хижняков під час окупації Слов'янська разом із Володимиром Очеретяним (отець Віталій) надавав бойовикам житло, їжу та гроші, а також агітував за вступ до лав «ополчення «ДНР», освячував військову техніку, зброю і «бойові прапори» терористів, – пише Східний Варіант.

Потім «спливло» фото Олега Хижнякова з поліцейськими. Його зробили ще в 2017 році у дворі Слов'янського міжрайонного відділу Управління поліції охорони, де нагороджували кращих співробітників: протоієрей здійснював обряд освячення особового складу української поліції.

image3.png

Правоохоронці перевірили його на предмет підтримки стосунків із представниками незаконних збройних формувань – виявилося, він їх не підтримує і «не підтримував раніше».

У висновку поліція повідомила, що будь-яких порушень встановлено не було, проте звернення взято до уваги. Можливо, в майбутньому на подібні заходи Олега Хижнякова запрошувати більше не будуть.

релігія Церква УПЦ МП тероризм поліція донеччина

Знак гривні
Знак гривні