Після того, як Лукашенко покликав пропагандистів із Росії, повилазили «експерти» Медведчука

«Хочете, як в Україні?» Білоруське ТБ, де після звільнення на знак протесту багатьох місцевих журналістів тепер працюють люди з Russia Today та інші російські пропагандисти, маніпулює аудиторією за допомогою українських "експертів" із когорти Віктора Медведчука. Псевдоексперти визначалися за допомогою нашої бази псевдосоціологів.

baza_psevdosociologov.png

Співробітників Білоруського ТБ, які страйкують, замінюють працівниками Russia Today

«Українане найкращий порадник Білорусі в нинішній ситуації».

«Тут, швидше за все, буде схема, яка використовується в Прибалтиці і на Україні: відсутність робочих місць, падіння економіки, максимальна корупція у владі, все це змусить людей в пошуках хліба виїжджати з країни».

Ці висловлювання належать українським "політологам, економістам і журналістам", яких до середини серпня білоруський глядач не знав.

Більшість із них належать до псевдосоціологів та псевдополітологів.

Дивіться нашу базу псевдоекспертів

Наприклад, на БелТБ виступив Кирило Молчанов.

molchanov.png

У кейсі Молчанова вказаний зв'язок з «Опозиційною платформою – За Життя», главою ради якої є Віктор Медведчук. Він відомий своєю яскраво вираженою проросійською позицією.

У 2016 році Молчанов оприлюднив дані із завищеними рейтингами близького до «Опозиційному блоку» Загіда Краснова. Крім цього, він засвітився в розслідуванні українських журналістів BIHUS info про Анатолія Шарія, в минулому журналіста, політичного біженця, а нині блогера і очільника «Партії Шарія». У розслідуванні журналісти стверджують, що Молчанов має контракт із цією політсилою. За гроші він промовляє вигідні партії меседжі.

До речі, сам Шарій теж почав з'являтися в ефірі:

shariy.png

Таких українських "експертів" нараховано принаймні 15 осіб із тих, про кого раніше в Білорусі не чули, або хто в ефірі не з'являвся.

Читайте розслідування білоруського Media IQ

білорусь медведчук псевдоексперти пропаганда росія псевдосоціологи

Знак гривні
Знак гривні