Із Вовками жити: суддя Вовк знімає підозру з іншого судді Вовка

Суддя Вовк із Печерського суду наказав зняти підозру зі скандального судді Вовка з ОАСК.

Печерський райсуд зобов'язав Офіс генерального прокурора вилучити з Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про повідомлення про підозру голові Окружного адміністративного суду Павлу Вовку через "неналежне її вручення", – передає Українська правда.

Адвокат Павла Вовка Андрій Заєць подав до Печерського суду скаргу на бездіяльність заступника генерального прокурора Андрія Любовича щодо неналежного вручення підозри голові Окружного адмінсуду Києва, в якій просив зобов'язати його вилучити з ЄРДР про вручення підозри Вовку.

Вивчивши скаргу, слідчий суддя Печерського суду Сергій Вовк її задовольнив і зобов'язав ОГП виключити інформацію про вручення підозри голови ОАСК Павла Вовка. Він встановив, що керівнику суду неналежно вручили підозру, коли той перебував у відпустці. Також детективи нібито не за правильною адресою направили підозру Вовку.

Таким чином, як вважає суддя, НАБУ не вжило всіх заходів для вручення підозри керівнику ОАСК, передбачених КПК. Також суддя відкинув твердження прокурора ОГП, що вказана скарга розглядається з порушенням правил підсудності.

Джерело в правоохоронних органах підтвердило цю інформацію "Українській правді".

Як свідчить розклад Київського апеляційного суду, того ж дня, коли Печерський суд виніс рішення на користь Павла Вовка, його адвокат сам же подав скаргу. За 8 днів це зробив і прокурор.

Після того як своє рішення винесе апеляційний суд, ухвала Печерського суду має або набрати чинності, або бути скасована.

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук підозрюваних у діяльності злочинної організації на чолі з головою ОАСК Павлом Вовком.

Згодом Вовк та інші підозрювані судді отримали повістки від НАБУ на допит.

НАБУ звинувачує голову ОАСК Павла Вовка у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їхній роботі.

17 липня НАБУ презентувало 45-хвилинне відео про Вовка й ОАСК, де голова суду та суддя обговорювали, як будуть "владу захоплювати".

Правоохоронці також розслідували справу про втручання керівництва Окружного адмінсуду в ухвалення рішень, вплив на роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів та організацію прийняття завідомо неправосудних рішень.

корупція вовк суд

Знак гривні
Знак гривні