США пояснили, що буде тим, хто співпрацює з російським агентом Деркачем, проти якого запроваджено санкції

10 вересня Сполучені Штати запровадили санкції проти Андрія Деркача та «інших російських агентів» за спробу вплинути на виборчий процес у США, зокрема через так звані «файли» чи, як пишуть українські ЗМІ, «плівки» Деркача.

Речник Посольства США Деніел Лангенкемп розповів про наслідки санкцій, запроваджених США проти пов'язаних із Росією осіб за спробу вплинути на виборчий процес у Сполучених Штатах.

«Сьогодні ми хотіли б нагадати приватним особам та компаніям, що означають ці санкції. Іноді ми отримуємо запитання: "Якщо я часто веду бізнес із кимось, до кого застосовано санкції, чи слід мені непокоїтись?» Відповідь: «Так». Особи, які надають матеріальну підтримку підсанкційним особам та/або організаціям, можуть самі стати об’єктом санкцій. Крім того, відповідь на запитання: "Чи можуть санкції проти фізичної особи вплинути на бізнес, яким він або вона володіє?" — теж буде «так». Юридичні особи, що належать заблокованій персоні, також можуть вважатися заблокованими», — йдеться у повідомленні.

«Майно та частки у власності такого суб’єкта господарювання блокуються незалежно від того, чи перелічено саме цю юрособу в додатку до Виконавчого розпорядження або іншим чином внесено до Списку спеціально призначених громадян та заблокованих осіб».

Повний текст

Дивіться також:

Нардеп Андрій Деркач – чинний агент російських спецслужб. Заява уряду США

санкції деркач сша

Знак гривні
Знак гривні