Дубілет розкритикував робочі суботи замість свят: вони «робочі лише умовно»

Колишній міністр Кабінету міністрів, співзасновник monobank, Koto і Smartass Дмитро Дубілет вважає перенесення свят неефективним і пропонує відмовитися від цього «радянського пережитку».

Ексміністр зазначає, що згідно з рішенням Кабміну від 30 вересня, наступного року буде відразу три перенесення свят, а отже, три робочі суботи. За словами Дубілета, його досвід свідчить про те, що від цих переносів страждає ВВП. На його думку, від цього анахронізму слід відмовитися.

«Робочі суботи мене завжди дратували. Власне, як і будь-якого бізнесмена, якого я знаю.

Я колись ділився з вами аналізом по банківських платежах юросіб, які показують, що всі ці робочі суботи – робочі вельми умовно. ВВП від цих переносів явно страждає.

Торік, коли я несподівано став частиною того самого Кабміну, я зрадів можливості поборотися з цим соціалістичним пережитком (насправді перенесення свят – це винахід популістів у нинішній Україні, і в радянський час цього не практикували, адже там усі мали працювати, а не відпочивати – ред.). Але розв'язати боротьбу не вийшло – календар 2020 року і без мене вийшов таким, що перенесення, окрім як у січні, були не потрібні.

Я впевнений, що перенесення свят неефективні. У країнах, з яких нам потрібно брати приклад, такого явища найчастіше немає».

В следующем году будет сразу три переноса праздников и, соответственно, три рабочие субботы. За это вчера проголосовал...

Gepostet von Дмитро Дубілет am Donnerstag, 1. Oktober 2020

Кабінет міністрів переніс робочі дні у 2021 році з метою «раціонального використання робочого часу та створення сприятливих умов для святкування Різдва, Дня незалежності та Дня захисника України».

дубілет уряд

Знак гривні
Знак гривні