Нардеп Андрій Деркач – чинний агент російських спецслужб. Заява уряду США

Держказначейство США запровадило проти нього персональні санкції.

Отже, нові санкції щодо Деркача оголошено через те, що він – як активний російський агент – допомагає Москві втручатися у вибори президента США-2020, повідомляє CNN.

Депутат Андрій Деркач закінчив у свій час академію ФСБ РФ (випуск 1993 року, тема дипломної роботи «Организация и проведение встреч с негласной агентурой»). В Україні – крім того, що він завжди поводив себе, як проросійський політик – також часто підозрювався у зв'язках із російськими спецслужбами.

Останнім часом він мав тісні зв'язки з особистим адвокатом президента Дональда Трампа Руді Джуліані, і вже влітку цього року американські розвідувальні кола звертали увагу на його допомогу зусиллям Москви, спрямованим на послаблення кандидата від демократів Джо Байдена.

Тепер уряд США чітко назвав Деркача російським агентом і наклав санкції за спроби вплинути на майбутні вибори. "Андрій Деркач та інші російські агенти використовують маніпуляції та обман для впливу на вибори в США та в інших регіонах світу", – заявив міністр казначейства Стівен Мнучин у своєму виступі в четвер, який був включений у заяву Казначейства. У заяві сказано, що Деркач "є активним російським агентом вже більше десяти років" і підтримує "тісні зв'язки з російськими спецслужбами".

росія деркач сша шпигунство

Знак гривні
Знак гривні