Понад пів мільйона мешканців Гонконгу записалися на добровільне тестування від COVID-19

Як ми писали, воно масове, безкоштовне і проводиться незалежно від наявності симптомів. Так, за наукою, Гонконг бореться з коронавірусом на тлі повторного зростання кількості випадків.

Один із центрів тестування: фото Felix Wong
Один із центрів тестування: фото Felix Wong

Програма масового безкоштовного тестування почнеться о 8 ранку 1 вересня одночасно у 141 центрах в усіх 18 районах міста-держави.

Для розуміння масштабу: населення Гонконгу становить 7.5 млн, учора було 9 нових випадків коронавірусу. Для порівняння, населення України – близько 42 млн, учора було 2141 випадок.

Понад 553 тисячі мешканців Гонконгу записалися на безкоштовне тестування – звісно, практично всі без симптомів.

90 зі 141 центрів заброньовані повністю на перший день, 14 – на весь час програми.


А тепер найцікавіше: як виглядають ознаки цієї нової, вже третьої хвилі інфікувань, заради протидії якій влада Гонконгу вживає настільки потужні заходи. У семимільйонному Гонконгу станом на п’ятницю виявлено 27 нових випадків, загальна кількість підтверджених інфікувань за весь час пандемії становить 4631 особу. Для порівняння – Україна, населення якої вшестеро більше, за ту ж добу мала приріст у дев’яносто (!!!) разів вищий. Однак ніяке масове тестування безсимптомних осіб навіть у давно відомих «червоних зонах» ніхто не збирається організовувати, а виділені у коронавірусний фонд кошти влада України перерозподіляє на інші програми.

гонконг коронавірус

Знак гривні
Знак гривні