Коронавірус наступає: понад 2400 хворих за минулу добу

В Україні знову максимальна кількість нових інфікувань Ковід-19 за весь час епідемії: 2 438 випадків. 48 хворих за добу померли, 866 одужали. Найбільше інфікувань виявлено в Києві та області, Харківській, Тернопільській, Львівській, Одеській та Івано-Франківській областях.

Реагуючи на сплеск епідемії в країні (понад 2000 випадків із тенденцією до зростання) уряд 26 серпня продовжив карантин до кінця жовтня, заборонив в’їзд іноземців до України запровадив такі обмеження:

outbreak-coronavirus-world-1024x506px.jpg

Коментар Текстів. Заходи з протидії епідемії, які запроваджує (точніше, заявляє про запровадження – бо контролю за виконанням обмежень нема) влада, можна охарактеризувати відомою фразою «занадто мало, занадто пізно». Ідея так званого «зонного карантину» не спрацювала – локалізації захворювань в межах «червоних зон» не відбулося, масового тестування в цих зонах не було, рух населення, діяльність виробництва чи сфери послуг ніхто не зупиняв. Більше того, влада побоялася повторити хоча б ті обмеження, які діяли в країні у березні-травні – бо наслідком став би обвал економіки і масове невдоволення населення напередодні місцевих виборів. Але і це ще не все – лишилося кілька днів до початку навчального року, і за нинішньої епідемічної динаміки кожний клас і кожна аудиторія однозначно перетворяться в розсадник інфекції. Втім, як свідчить матеріал «Текстів», Міністерство охорони здоров’я дає суперечливі рекомендації щодо можливості роботи навчальних закладів, а міносвіти взагалі усунулося і робить вигляд, що вирішення проблеми його не стосується. Тобто, можна прогнозувати, що у разі початку навчання в школах та вишах у звичайному форматі є ризик такого сплеску інфікувань, на тлі якого нинішній антирекорд Ковід-19 буде згадуватися з ностальгією.

епідемія коронавірус влада

Знак гривні
Знак гривні