Яблуко на два трильйони. Коронавірус не завадив Apple подорожчати вдвічі

Apple стала першою американською компанією, чия ринкова капіталізація досягла рівня $2 трлн. Коронавірус цьому не завадив.

Попередній символічний рубіж капіталізації в $1 трлн був подоланий Apple приблизно 2 роки тому – на початку серпня 2018 року. Таким чином, за 24 місяці ринкова вартість компанії зросла вдвічі.

фззду.jpg

У світовому масштабі Apple не є першою компанією, ринкова вартість акцій якої сягала $2 трлн – тобто, двох тисяч мільярдів доларів. Перед тим це зробив саудівський нафтогазовий гігант Saudi Aramco. Втім, ненадовго. У грудні 2019 року Saudi Aramco досягла позначки в $2 трлн, але відтоді її капіталізація через коливання біржового курсу впала нижче від цієї цифри. 4 серпня 2020 року Apple перевершила саудівців і стала найдорожчою компанією в світі.

19 серпня 2020 року вартість акцій компанії Apple подолала позначку $467,77, що і дозволило Apple досягти капіталізації в $2 трлн. Слід зазначити, що в майбутньому при зниженні ціни акцій ринкова вартість компанії може впасти нижче цього рівня.

Ціна акцій Apple коливалася протягом багатьох років, але в 2020 році вона зросла більш ніж на 50%, незважаючи на загальний економічний спад, викликаний пандемією COVID-19. Акції компанії з початку червня дорожчали в середньому на 3,5% щотижня.

технології бізнес рекорд

Знак гривні
Знак гривні